LIBERARSU-Ràdio Televisió (www.arsu.es) és una de les moltes inciatives que fugen dels formats convencionals i comercials, on s’aborden temes ignorats -massa sovintment- pels mitjans de gran tiratge i audiència.
José Manuel Fernández és MetGe fAmiLiar i InVestigaDor a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i ha centrat bona part de la seva RecErcA MèDica en l’estudi de l’àcid gras omega3
De manera col·loquial, propera i assequible en aquest programa de Ràdio s’explica la importància del Peix Blau a la dieta.
CONTINGUT | min. |
Síntesi de l’Associació ARSU, a càrrec del seu president, Quim Gómez. | |
JOSÉ MANUEL FERNÁNDEZ. SALUT I ALIMENTACIó Bases fisiològiques. Introducció als àcids grassos. L’àcid gras omega 3 Importància en el fuNcionaMnt dl cervell. | 07:00 – 08:00 |
La dieta als països occidentals: de nutritiva a estètica. Rapidesa i comoditat. Valors a l’alça: repercussions en la Salut. | 08:15 |
El paper dels àcids grassos omega 3 en la NO-proliferació de Malalties Mentals (S.M.) | 09:00 |
Intervenció de l’àcid gras omega3 al Procés de Maduració del Cervell. | 10:30 |
Marqueting i enganyifes publicitàries de la indústria alimentícia en la comercialització de l’omega3. | 11:20 |
Relació càncer-omega3. | 12:00 |
Mites i mala propaganda del Peix Blau. | 13:30 |
Evolució històrica dels hàbits alimentaris. La importància de l’omega3 en la cadEnA Nutricional des de la Prehistòria. | 14:00 |
R e c o m a n a c i o n s, prescripcions i hàbits nutricionals. Peix Blau. | 18:30 |
L’important paper de la cuina i la gastronomia en la ingesta del Peix Blau. | 20:50 |
R E S U L T A T S de recerques mèdiques: prevalences d’Ezquisofrènia i Depressió atenent a l’hàbit de menjar Peix Blau. | 21:45 |
Àcids grassos i olis. | 22:00 |
Resultats de recèrques mèdiques: prevalença de malalties mentals atenent a l’accessibilitat al Peix Blau. Orografia de les ciutats i extraradis. | 23:00 |
Peix Blau enllaunat i classes d’olis. | 24:30 |
Omega 3 i infarts. | 25:00 |
Accessibilitat a ARTICLES científics. | 26:00 |
El particular cas del Japó. | 28:30 |
El paper de les farmacèutiques: quan els interessos econòmics obstaculitzen la recerca mèdica. | 30:30 |
Màrqueting i enganyifes de la indústria alimentària. | 31:30 |
La bona cuina, paper clau pel consum saludable. | 33:50 |
Reserves d’omega3 i Intel·ligència. | 35:50 |
Al·lèrgia al peix? L’estructura NO-fixa dels àcids grassos. | 36:40 |
P A R E N T E S I. Secció Poètica. Minut Musical en memòria de J O S U É. Dia Internacional contra la violència masclista | 39:42 |
Agenda CATNPUD | 42:00 |
L’omega3, ingesta d’alcohol i depressions | 43:00 |
Avenços científica en el “receptor de la felicitar” | 44:00 |
Consum d’alcohol. Cocaïna. Causes socials, familiars i estereotips. | 46:50 |
Minuts musicals finals | 48:00 |