LA IMPORTÀNCIA DE MENJAR PEIX BLAU

LIBERARSU-Ràdio Televisió (www.arsu.es) és una de les moltes inciatives que fugen dels formats convencionals i comercials, on s’aborden temes ignorats -massa sovintment- pels mitjans de gran tiratge i audiència.

José Manuel Fernández és MetGe fAmiLiar i InVestigaDor a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, i ha centrat bona part de la seva RecErcA MèDica en l’estudi de l’àcid gras omega3

De manera col·loquial, propera i assequible en aquest programa de Ràdio s’explica la importància del Peix Blau a la dieta.

Sense embuts, el doctor Fernández no s’esta de fer dures crítiques i convida a reflexionar una EXpLicaCiÓ el ConSum de Peix Blau a casa nostra (tenint en compte aportacions BIOmèdiques.

CONTINGUTmin.
Síntesi de l’Associació ARSU, a càrrec del seu
president, Quim Gómez.
JOSÉ MANUEL FERNÁNDEZ. SALUT I ALIMENTACIó

Bases fisiològiques. Introducció als àcids grassos.

L’àcid gras omega 3 Importància en el fuNcionaMnt dl cervell.
07:00 – 08:00
La dieta als països occidentals: de nutritiva a estètica.
Rapidesa i comoditat. Valors a l’alça: repercussions en la Salut.
08:15
El paper dels àcids grassos omega 3 en
la NO-proliferació de Malalties Mentals (S.M.)
09:00
Intervenció de l’àcid gras omega3 al
Procés de Maduració del Cervell.
10:30
Marqueting i enganyifes publicitàries de la indústria
alimentícia en la comercialització de l’omega3.
11:20
Relació càncer-omega3.12:00
Mites i mala propaganda del Peix Blau.13:30
Evolució històrica dels hàbits alimentaris. La
importància de l’omega3 en la cadEnA Nutricional des de la Prehistòria.
14:00
R e c o m a n a c i o n s, prescripcions i hàbits nutricionals.
Peix Blau.
18:30
L’important paper de la cuina i la gastronomia en la
ingesta del Peix Blau.
20:50
R E S U L T A T S de recerques mèdiques: prevalences
d’Ezquisofrènia i Depressió atenent a l’hàbit de menjar Peix Blau.
21:45
Àcids grassos i olis.22:00
Resultats de recèrques mèdiques: prevalença de
malalties mentals atenent a l’accessibilitat al Peix Blau. Orografia de les ciutats i extraradis.
23:00
Peix Blau enllaunat i classes d’olis.24:30
Omega 3 i infarts.25:00
Accessibilitat a ARTICLES científics.26:00
El particular cas del Japó.28:30
El paper de les farmacèutiques: quan els interessos econòmics obstaculitzen la recerca mèdica.30:30
Màrqueting i enganyifes de la indústria alimentària.31:30
La bona cuina, paper clau pel consum saludable.33:50
Reserves d’omega3 i Intel·ligència.35:50
Al·lèrgia al peix?
L’estructura NO-fixa dels àcids grassos.
36:40
P A R E N T E S I. Secció Poètica. Minut Musical en memòria de
J O S U É.
Dia Internacional contra la violència masclista
39:42
Agenda CATNPUD42:00
L’omega3, ingesta d’alcohol i depressions43:00
Avenços científica en el “receptor de la felicitar”44:00
Consum d’alcohol. Cocaïna.
Causes socials, familiars i estereotips.
46:50
Minuts musicals finals48:00