IMMST (4a part: Fonts documentals)

.

1. Cartera Local de Serveis Socials IMMST

Document de definició, classificació, sistematització i articulació, de les prestacions socials del Sistema de Serveis Socials que gestiona l’ Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona.

 La Cartera, respon a la evolució de les polítiques socials; d’un model assistencialista a un de garantista.

.

S’hi explicita el conjunt de recursos per garantir els drets subjectius (públics i exigibles).

.

2. Reglament de les prestacions d’urgència social

Les Prestacions d’Urgència Social estan destinades a resoldre situacions de necessitat i despeses essencials que afecten persones o famílies amb ingressos nets inferiors a l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC). Són prestacions econòmiques puntuals, de caràcter subsidiari i extraordinari, que s’exhaureixen amb una única aportació dinerària.

La Cartera explicita la base de regulació per les prestacions econòmiques dels Ajuts d’Urgència, de Suport a l’Escolarització, i Ajuts per a l’assistència d’infants i joves a activitats extraescolars.

.

3. Servei d’Atenció Sòcio-Educativa

Document de pauta, guia i definició de l’atenció i intervenció socioeducativa. Neix com a resposta a la heterogeneïtat familiar de la societat. I de la necessitat de revisar l’estructura i els continguts de la Xarxa de Serveis Socials, cap a una organització més especialitzada.

Concretament, aquest document fa referència al treball específic dels EBSS, a les famílies amb infants i/o adolescents a càrrec, quan es desprèn la necessitat d’un treball continuat d’assessorament, acompanyament i/o orientació.

.

4. Protocol d’actuació i circuit d’intervenció de la ciutat de Tarragona

És un document de novembre de 2010, amb l’origen tècnic l’any 2008. I el seu principal mèrit és integrar l’àmbit sanitari, judicial, policial, serveis socials, i serveis especialitzats.

Està redactat amb l’objectiu de visibilitzar, sensibilitzar i actuar a les situacions de violència masclista; i ofereix una panoràmica general, molt complerta, de la xarxa de recursos a la ciutat de Tarragona.

.

5. Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i l’adolescència.

D’especial importàncies en són alguns articles: Com el que s’explicita del deure de comunicació, intervenció i denúncia (art. 100). El de Definició i concepte de situació de risc i de desemparament (arts. 102 i 105 respectivament). On s’explicita sobre la Intervenció dels serveis socials (art. 103). I Sobre mesures d’atenció social i educativa davant de les situacions de risc, que no comporten la separació de l’infant o adolescent del seu nucli familiar (art. 104).

.

6. Guia dels Mossos d’Esquadra de Mesures d’autoprotecció per a dones.

Dirigit, principalment, a les dones que han patit o són susceptibles de patir violència masclista. En primer lloc, aquesta guia defineix violència masclista, de manera institucional, propera i pedagògica. I n’informa el dret de la víctima a ser escoltada, ajudada i protegida.

.

.

El document recorda que  la persona que exerceix la violència n’és la única responsable, i que quan dona o fill viu en una situació de violència masclista corren risc. Finalment, il·lustra:

.

Indicadors per identificar situacions de violència masclista en l’àmbit de la parella.

 – Instruccions i consells de protecció.

.

7. Observatori Social de l’ IMMST.

L’Observatori Social de la ciutat de Tarragona és un espai virtual (http://observatorisocial.tarragona.cat), on professionals de la intervenció social, de la recerca, i la ciutadania en general; s’informa i comparteix coneixements sobre situacions de vulnerabilitat i exclusió social.

.

L’intercanvi de coneixements d’anàlisi i avaluació, en primer lloc, permet ordenar el coneixement sobre les desigualtats socials. I, en segon lloc, crear un marc comú a nivell local. L’objectiu final és definir estratègies i impulsar línies d’actuació clares, comunes i encertades.

.

 

Respostes tancades, peró podeu fer trackback desde el vostre propi lloc web.

No es pot comentar.