TALLER DE CUINA ROMANESA (Sarmale)

 

La Sarmale és un plat d’hivern, molt típic de Romania, que consisteix en rotllets de col farcits de carn picada.

Són molt gustosos i el folklorista Mihail Sadoveanua s’hi referí com “les boletes daurades”.

Aquest plat l’hem de preparar per capes i necessitem una base de verdura i arròs, amb pebrot vermell, pastanaga, alls i ceba.

 

                                                                                                                                  

 

L’altre ingredient bàsic és la col, amb fermentat especial que trobareu a les botigues especialitzades de menjar romanès.

Segons ens conten, no fa pas gaire temps, les àvies encara preparaven aqueixes cols a casa, fent-les fermentar durant dues setmanes amb aigua i sal, en recipients de fang i remenant-les amb grans cullerots de fusta.

 


                                                                                                                                              

.

A banda, necessitem carn picada (de vedella, pollastre o porc, segons el gust). Per l’ocasió, hem fet servir de porc, acompanyada de cansalada fumada.

                                                                                                                                          

I les espècies: hi ha molta varietat i combinacions.

Nosaltres vam comprar un preparat especial per Sarmale.

 

Comencem: primer, fem una barreja amb la verdura, la carn i les espècies.

.

Seguidament, afegim l’arròs.

.

I després afegim tomàquet fregit.

.

Paral·lelament al farcit, amb cura, desfem la col per capes.

.

I, en una olla, successivament, anem alternant un coixí de verdures i cansalada, amb un de rotllets.

                                                                                                                                   

       

 

La gràcia d’aquest sistema és que el menjar es cou amb el vapor.

.

Després d’una bona estona (temps perquè l’arròs es faci), ja el podem servir.

BON PROFIT!!

Pots deixar una resposta, o fer trackback desde el teu propi lloc web.

Leave a Reply