31 de maig: DIA MUNDIAL SENSE TABAC (2017)

El passat dimecres 31 de maig es va celebrar el dia Mundial Sense Tabac. Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya, ESCA, a Catalunya encara fumen 1,5 milions de persones, cosa que representa gairebé el 25% de la població.

Un any més, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus participa a la campanya Setmana Sense Fum sensiblitzant  la ciutadana. Aquesta acció se suma a les intervencions que l’Hospital realitza contra aquest hàbit, realitzant  enquestes i proves de tabaquisme als usuaris que vulguin participar.

Segons el Departament de Salut, cada any a Catalunya deixen de fumar 7.000 persones.

El tabaquisme provoca malalties respiratòries, cardiovasculars i càncers. Segons dades de l’ESCA, un de cada sis morts a Catalunya es relacionen amb el tabaquisme.

Lourdes Rofes

Lourdes Rofes, del Servei d’Addicions i Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Reus, indica la importància de deixar de fumar:

 “Les persones que han deixat de fumar, al cap de 10 anys, tenen el mateix risc i probabilitats de patir un infart, o una embòlia, que una poersona que no hagi fumat mai perquè amb el temps es recuperen totes les capacitats”.

 

Pots deixar una resposta, o fer trackback desde el teu propi lloc web.

Leave a Reply