.
(1.2. De com afecta la crisi els Centres de Protecció de Menors)
.
Primerament, us presentem l’article en format PDF (mitja plana).
I, seguidament, l’article.
[pdf http://miquelangelmagan.cat/web/wp-content/uploads/2013/10/ÈTICA-PROFESSIONAL.-TRES-VOLUNTATS-MOTORES..pdf 350]
Ètica professional. Tres voluntats motores.
La reflexió s’exercita de manera fonamentada en base dos principis. Cercar un grau òptim d’aprofundiment. I, en segon lloc, integrar una resposta articulant costums, hàbits i maneres. Abans doncs, de fer, cal pensar dues coses: “per què” i “com”.
En primera instància, la integritat professional es fonamenta en la constància i la honradesa en el treball. I així, tan companys, com usuaris i direcció, sap què esperar de cadascú de nosaltres: si queda clar fins a on arriba cadascú, es facilita la coordinació i la quotidianitat és més fluida.
Tota aquesta perseverança en el treball, esdevé professional quan va acompanyada de tres voluntats o principis ètics:
Voluntat estricte i pautada. En consonància amb els protocols establerts. En conseqüència amb les ordres dels superiors. I amb sensibilitat vers la doctrina i les decisions d’equip.
Voluntat de rigor. Contrastar les dades amb responsabilitat; en doble sentit:
Verificar la informació amb referències institucionals i acadèmiques perquè esdevingui fiable. I copsar les dificultats de la pràctica amb fonts i punts de vista no professionals, per mantenir una visió crítica i oberta de cara a noves planificacions.
Voluntat d’orde i nitidesa. Redactar i traspassar la informació de forma clara i útil pels altres professionals.
L’Ètica, doncs, té a veure amb el sistema humà de presa de decisions, mitjançant l’anàlisi sistemàtica, crítica i formal: cal considerar què és bo, adequat i moralment correcte.