Ningú es menja ningú

 

 

……….

 

NINGÚ MOSSEGA NINGÚ

Aquest documental mostra la importància del treball comunitari quan s’adeça a realitats socials específiques, com el consum de drogues de venopunció.

La experiència i opinió de diversos actors socials involucrats en el barri Sant Josep Obrer de Reus, i l’acció d’ARSU, des de la perspectiva de la reducció de danys, és clau per entendre la necessitat d’un paper actiu dels consumidors de drogues en tot aquest fenomen.

La coexistència de tots aquests grups és essencial per promoure, la salut pública, i actituds de respecte de la comunitat. IN MY BACK YARD mira de promoure estratègies no conflictives, i el consens entre diversos actors d’un mateix barri. I implementar una atenció real i efectiva a les addiccions. En primer lloc, doncs, cal contemplar els consumidors/es, com a un punt de partida per la solució.

.

This documentary aims to show the importance of community networking when addressing social realities such as the sale and use of intravenous drugs in neighborhoods and public spaces. The experiences and opinions of various social actors involved in this case in a neighborhood (Sant Josep Obrer) Reus (Catalonia, Spain) and the action of an association of drug users (ARSU) from the perspective of harm reduction in this scene, shows that the participation of drug users themselves is essential to ensure coexistence and promote health and attitudes of respect in the community. In my back yard also wants to be a tool to promote training and non-conflicting strategies to implement services providing attention to drug addiction, that need the consensus of the various actors and stakeholders involved in the same area. Drug users are not the problem but instead are part of the solution.

 

* * *

.

IN MY BACKYARD… (NOBODY BITES)

This documentary aims to show the importance of community networking when addressing social realities such as the sale and use of intravenous drugs in neighborhoods and public spaces.

.

The experiences and opinions of various social actors involved in this case in a neighborhood (Sant Josep Obrer) Reus (Catalonia, Spain) and the action of an association of drug users (ARSU) from the perspective of harm reduction in this scene, shows that the participation of drug users themselves is essential to ensure coexistence and promote health and attitudes of respect in the community.

.

In my back yard also wants to be a tool to promote training and non-conflicting strategies to implement services providing attention to drug addiction, that need the consensus of the various actors and stakeholders involved in the same area. Drug users are not the problem but instead are part of the solution.

 

* * *

.

RESSOURCES VIDÉO SUR LA RÉDUCTION DES DOMMAGES ET DES RISQUES

Le site www.infodroguesreus.com dans sa section VIDEOS, propose une série de sept documentaires dirigés aux professionnels de la réduction des dommages et au grand public. Il traite diverses questions liées à l’usage de drogues. Toutes les vidéos sont sous-titrées en anglais et peuvent-être un outil utile pour la création d’ateliers, de discussions et planification de formations.

* * *

.

Des d’ARSU i el Pla d’Accions sobre drogues de Reus, es prepara un documental amb l’objectiu de sensibilizar la població sobre la possible reforma de les polítiques de drogues durant el 2016 (UNGASS).

.

Una part important de la societat civil s’organitza per promoure respostes des de la Reducció del Danys i Riscos, treballant un canvi, orientat a la millora dels drets humans dels usuaris de drogues a tot el món. En aquest sentit, alguns països com Uruguai, Estats Units o Portugal estan aconseguint avenços importants.

.

Des de la Convenció única de les Nacions Unides sobre drogues, l’any 1961, els estaments polítics, institucions i comunitats de científics, majoritàriament, prenen una posició radical a favor del prohibicionisme. Les propostes de reforma, doncs, troben resistències molt importants.

.

En la nostra opinió, perquè l’aliança d’alguns interessos polítics i econòmics tracen una estratègia de control molt complexa. ON THE WAR ON DRUGS aporta idees, arguments i eines per fomentar l’opinió crítica i la concienciació: com qualsevol altre moviment social de lluita pels drets humans, el canvi en el paradigma, en l’àmbit de les drogues, s’incia des del món local.

.

Tot i amb això, des del nostre posicionament, basat en la perspectiva de Reducció de Danys i Riscos; tot aquest plantejament també ens porta a mostrar alguns arguments a favor del prohibicionisme.

 

 

Pots deixar una resposta, o fer trackback desde el teu propi lloc web.

Leave a Reply