EURONPUD VISITA REUS

Last 25th January, Margaret Maher from EURONPUD, visited ARSU and the health centre in Reus. In fact, it was crucial to exchange experiences and knowledge, to stimulate mutual learning and to cooperate where possible. Particularly, all the acts -including a meeting in Barcelona- pretends to establish contact with another associations of drug users in Catalunya (APDO, ASUT, AUPA’M, ASUT) to influence for better drug policies that prioritise public health and human rights.

*      *      *

El darrer 25/01/2016 Margaret Maher en representació d’EURONPUD (Xarxa de persones que utilitzen drogues) va venir a l’associació ARSU per a fer un xerrada del treball que estan fent a nivell europeu.

EURONPUD està treballant per enfortir i fer créixer l’associacionisme, per així poder canviar les polítiques de drogues vigents, en benefici dels usuaris de drogues.

La intenció és dinamitzar els moviments d’usuaris de drogues mitjantçant assemblees i altres activitats dirigides a usuaris de drogues, ja que els països del sud d’Europa ( Portugal, Espanya, Itàlia i Grècia), van menys avançats tant en polítiques de drogues, com en serveis per usuaris.

.

Xerrada EUROINPUD còpia

Xerrada EUROINPUDXerrada EUROINPUD

Xerrada EUROINPUD

Aquest mateix dia ARSU va fer una recollida de xeringues per mostrar a la Mag la situació de la ciutat de Reus, i la participació dels usuaris de drogues fent aquestes recollides. D’aquesta manera va poder comprovar la gran necessitat d’una sala de consum a Reus, per a reduïr danys i riscos (físics i també jurídics) associats al consum. I dignificar la figura dels usuaris de drogues, ja que amb les polítiques prohibicionistes actuals en surt molt perjudicada.

 

4-ARSU-en-plena-campaya-de-recollida-de-Xeringues-Small1 còpia

Recollida amb ARSU còpia

 

La visita continuà al Servei d’Addiccions. Si bé la problemàtica de consum de drogues incontrolat s’ha solucionat en part, es tornà a reivindicar la manca d’una sala de consum fumat supervisat.

 

Margaret a l'HUSJR

Ubicada a les instal·lacions del Servei d’Addicions i Salut Mental. Hospital Universitari Sant Joan de Reus, la sala supervisada de venopunció

 

Sala de consum fumat supervisat còpia

Exemple de sala de consum fumat (existeixen a Lleida, Barcelona i Girona). I pendent de fer-se a Reus.

 

L’endemà el Diari de Tarragona feia ressò de la visita. Però es tornà a ignorar la mancança d’una sala de consum fumat supervisat.

 

Diari Tarragona Margaret Maher - ARSU còpia

.

Finalment, la darera part de la visita va trascórrer a Barcelona, el dia 27, des d’on es treballa en xarxa, les associacions d’usuaris de drogues (AGRUPA’T, APDO, ARSU, ASUT, AUPA’M) a nivell de Catalunya.

 

.

 

Pots deixar una resposta, o fer trackback desde el teu propi lloc web.

Leave a Reply