Aquest és un plat típic d’hivern (winterfood)
.
D’ ingredients necessitem: pasta i hidrats (arròs i fideus d’àngel), hortalisses i verdura (espinacs, tomàquet, pebrot vermell, ceba), carn (de vedella) espècies i condiments (julivert, pebre blanc, pebre negre, i comí)
.
.
Primer de tot, en oli roent, fregim una mica de greix de vedella. Cal especificar a la carnisseria perquè el volem, ja que té més resistència i triga més a desfer-se, la qual cosa permet enretirar-lo després de coure’l i haver donat sabor.
.
Seguidament, preparem les picades, ratllant tomàquet i tallant a juliana el pebrot, la ceba, l’all i el julivert.
.
Sofregiu la ceba i el pebrot, i posteriorment afagiu la salsa de tomàquet, i la picada d’all i julivert
Després d’uns minuts afegiu-hi les espècies i les espinacs. És bàsic tapar perquè amb el mateix vapor es cogui i quedi ben saborós.
El resultant del sofregit de la carn de vedella és una sopa molt bona: la podem prendre a banda o fer-la servir per condimentar el plat.
.
A l’hora de fer la pasta farem servir arròs i fideus, anant afegint només 4 dits d’aigua, a mesura que es va evaporant.
.
Un cop fet la pasta, ja podem fer la barreja.
Cal calcular bé el foc perquè tingui la temperatura ideal.
I ja podem fer la presentació del plat
.
.