SUPPORT. DON’T PUNISH. (Includes an official video of campaign)

 

Enlaç directe amb la web de la campanya

.

.

Support. Don’t Punish (“Recolza. No castiguis”), és una campanya d’incidència política global per generar conciència sobre les danys causats per la guerra contra les drogues.

 

L’objectiu és promoure Polítiques sobre Drogues que respectin els Drets Humans i protegeixin la Salut Pública; cambiar lleis i politiques que impedeixen l’accés a intervencions de Reducció de Danys i altres serveis basats en evidències, i eliminar la criminalització de les persones que consumeixen drogues.

 

 

 

 

Essent els principals punts acordats, a nivell mundial, per les organitzacions (d’usuaris, exusuaris de drogues, i d’altres sensibilitzades amb el fenomen) per la reforma de les Polítiques Internacionals sobre Drogues, els següents:

 

  • El sistema per la fiscalizació de les drogues no funciona i cal reformar-lo
  • Cal no criminalitzar els/els usuaris de drogues
  • Les persones involucrades en els nivells inferiors de la indústria de la droga, especialment aquelles que hi són per raons de subsistència o coerció, no han de ser sotmeses a càstigs severs o desproporcionats
  • Mai no ha d’aplicar-se la pena de mort per delictes relacionats amb drogues
  • Durant la propera dècada, les Polítiques sobre Drogues han d’enfocar-se en la Salut Pública i la Reducció de Danys i Riscos
  • Cap al 2020, els goberns han de redirigir-se cap a Programes per la Reducció de Danys i destinar-hi una desena part dels recursos que actualment destinen a la fiscalizació de les drogues

 

 

IMG-20150626-WA0005

 

IMG-20150626-WA0004

.

.

Concretament, a Reus, l’Associació Reus Som Útils, ARSU (Pels Drets dels Consumidors/es de Drogues) en col·laboració amb el Centre d’Acollida i Activitats La Illeta, Pla d’Accions sobre Drogues de Reus, divendres 26 de juny, per tercer any consecutiu, a la plaça del Mercat de Reus,  oferí un estand informatiu, on tothom qui volgués podia fotografiar-se davant el logo de la campanya Support. Don’t Punish.

.

.

Curiosament, l’endemà de tota aquesta campanya, un mitjà de comunicació local, informava sobre l’acte sota el títol “Reus se une al Día de Acción contra las drogas“. Si bé el cos de la noticia sí que sintetitza fidelment el sentit de la campanya, el títol s’alinea amb la vella concepció de les Polítiques de Guerra contra les Drogues.

 

IMG-20150628-WA0006

.

.

En definitiva, queda molta tela que teixir: des de l’opinió pública i general, a les persones que a través de la seva acció professional són creadores d’opinió (com per exemple mestres i periodistes).

.

.*       *       *

Have a look at these highlights from the Support. Don’t Punish Global Day of Action which took place on 26th June 2014 in 100 cities across the world. This video in particular features the event in London, UK, but also offers a global overview of the action.

On December 1st we are delighted to share with you a short film calling for increased funding for harm reduction. Almost 13 million of people around the world inject drugs. And outside of sub-Saharan Africa they accounts for estimated 30% of new HIV infections. Harm reduction programmes have proven efficient in reducing HIV spread, as well as providing social support to people who use drugs and those close to them. Harm reduction restores families. Harm reduction rebuilds communities. Harm reduction saves lives. Harm reduction works. Harm reduction needs funding!

.

.*      *       *

.


.

.

.

Enllaç directe amb la web del Servei d’Addiccions i Salut Mental. Hospital Universitari Sant Joan de Reus. HUSJR

.

Enllaç directe amb la plana web de l’Associació ARSU-REUS (Associació Reus Som Útils)

.

.

.

.

.

.

Pots deixar una resposta, o fer trackback desde el teu propi lloc web.

Leave a Reply