TALLER DE CUINA MARROQUINA (Cuscús)

 

.

El cus-cus és un plat berber (ètnia del nord d’Àfrica, ubicada sobretot a l’actual Marroc i Argèlia) de sèmola de blat amb verdura i carn vermella (vedella…).

.

.

Primer de tot, en una olla feu coure la ceba i la carn.

.

Quan la carn comença a estar feta llanceu-hi Ras El Hanoat, una espècie especial típica pel cuscús.

.

Per preparar el cuscús vesseu un got d’aigua, remeneu, i deixeu que reposi uns 7-10 minuts.

Torneu a fer la operació vàries vegades: tantes com siguin necessàries, fins que la sèmola s’infli i no s’escoli pels forats.

 (Hi ha qui després d’això, hi suca el cuscús en mantega).

                                                                                                                                                     

.

Després afegiu-hi el julivert, remeneu una mica i afegiu-hi aigua.

(Hi ha una variant de cuscús amb llet. En aquest cas, feu servir menys aigua).

Quan l’aigua bulli, afegiu-hi la pastanga, el carbassó i el nap.

                                                                                                                                                   

.

Quan comenci a estar fet, afegiu-hi el carbassó, – com que és més tou,  necessita menys estona-, i, finalment, la col.

(Hi ha qui al final de tot també hi afageix carbassa).

.

 

.

Si no disposeu de l’aparell específic per fer el cuscús, us proposem una senzilla combinació d’estris de cuina amb la què podeu valer-vos: una olla, un colador i paper de plata.

                                                                                                                                                                   

 

L’estri original està compost per una olla on es cou la verdura i la carn, i una segona olla annexa que comunica a través d’una reixeta, perquè el mateix vapor vagi fent la sèmola.

.

 

.

Un cop estigui tot al punt, ho portem a taula i fem la presentació de cada plat.

.

BON PROFIT!!!

Pots deixar una resposta, o fer trackback desde el teu propi lloc web.

Leave a Reply